tirsdag 30. oktober 2007

Skjermtekster i skolen.

I kapittel 11 i boka tekst.no av Ture Schwebs og Hildegunn Otnes handler det om skjermtekster i skolen. Her forklares det hvordan datamaskinen kan brukes i norskfaget som en del av lesingen og skrivingen. Det for meg til å tenke over at det ikke trenger å være sånn at "i dag skal vi jobbe på PC", men at bruken av datamaskinen kommer inn i den daglige undervisningen. Dette er sikkert en selvfølge og slett ingen overraskelse for mange, men jeg jobber ikke i skolen og har heller ikke i praksis sett dette gjennomført. Så for meg var dette et nyttig kapittel å lese.

1 kommentar:

Lone sa...

På skolen hvor jeg jobber finnes det to klassesett med bærbare datamaskiner. Det ene settet befinner seg til enhver tid i et klasserom som 10. trinn benytter seg av. Disse maskinene er tilgjengelige i alle arbeidsøkter, De brukes til oppgaveskriving, excel oppgaver i matematikk, innleveringer på Classfronter og til og med til notatskriving. Det er faktisk mulig, men det krever at en som lærer følger opp, og passer på at utstyr er i orden, og at ingenting er forsvunnet etter endt arbeidsøkt. :)
Datamaskinene er nummererte, og en vet til enhver tid hvilken elev som har ansvaret for den enkelte maskin. På denne måten får elevene et slags "eierforhold" til sin datamaskin, og det skjer sjelden hærverk.